/var/www/omikron-mo.hu/html/includes/

Corona Securities

A Corona Securities a Corona termékcsalád tagja és az értékpapír-ügyletek üzeneteinek automatizálására, valamint az ügyletek állapotának ellenőrzésére nyújt hatékony megoldást.

A Corona Securities támogatja az országos (mint pl. SWIFT, EUROCLEAR, CEDEL, SECOM és BoNY) hálózatból, belső rendszerekből beérkező üzenetek feldolgozását, ezzel is minimalizálva az időigényes manuális feladatok és a bennük rejlő hibalehetőségek számát.

A rendkívül magas automatikus egyeztetési aránynak és a rendszer segítségével optimalizált munkafolyamatoknak köszönhetően a felhasználók idejük nagy részét a problémás ügyletek kivizsgálásának szentelhetik. A rendszerrel az automatikusan nem egyeztethető üzenetek feldolgozása is elvégezhető, melynek hatékonyságát a könnyen beállítható, finomítható kereső és lekérdező funkció biztosítja. Ezek használatával a fellépő problémák gyorsan analizálhatók és a hiba oka könnyen megállapítható.

A Corona Securities rendszerben lehetőség van arra, hogy az egyeztetés szempontjából fontos tartalommal bíró, de nem a várt mezőben és/vagy formában beérkező információkból előállított referenciákat képezzünk és ezeket is figyelembe vegyük az egyeztetés során. Ezzel a funkcióval tovább növelhető az egyeztetés hatékonysága és az automatikus egyeztetési arány.

Sajátos felépítésének és jogosultságkezelői funkcióinak köszönhetően a modul a legbonyolultabb szervezeti munkamegosztást is képes modellezni, és így lehetővé teszi, hogy egymástól függetlenül több osztály is ugyanazon a rendszeren dolgozhasson.

A Corona Securities alkalmazással sikeresen optimalizálható mind az automatikus egyeztetési eljárás, mind a felhasználói beavatkozást igénylő üzenetek egyeztetése, melyet az alábbi funkciók segítenek elő:

  1. N:M típusú egyeztetés, mely lehetővé teszi, hogy több saját értékpapírszámlát egyeztessünk több partner értékpapírszámlával szemben.
  2. Minden egyes kivonatbejegyzés és üzenet saját státuszkóddal rendelkezik, mely megmutatja, hogy a feldolgozás éppen hol tart.
  3. Az egyeztetési szettben meghatározott feltételek alapján a rendszer automatikusan javaslatokat is készíthet, és a felhasználók - természetesen jogosultságtól függően - maguk is előállíthatnak egyeztetési javaslatokat.
  4. A manuális egyeztetés során elkövethető hibák számát a jóváhagyási funkció segítségével minimalizálhatjuk. Ebben az esetben az üzenetek csak a második felhasználó jóváhagyása után kerülhetnek egyeztetésre. Természetesen a jóváhagyás szükségessége kapcsolható adott felhasználóhoz, számlához, illetve összeghatárhoz is.
  5. Az üzenethez kapcsolható felhasználói vagy egyéb megjegyzések olyan fontos információk közlésére szolgálnak, amelynek segítségével később könnyebben felderíthető és visszakereshető egy ügylet története.
  6. Az €žaudit trail" funkcióval az üzenetek változásai (ki, mikor, mit?) követhetők nyomon.
  7. Kétszintű archiváló rendszer, ahol a lezárt értékpapír-kivonatok és egyeztetett ügyletek előbb egy archív, a felhasználók által még elérhető (ún. passzív) adatbázisban kerülnek. A fájlszintű archiválás - egy későbbi időpontban - a bankban előírt adattárolási eljárás szerint történik.


A Corona Securities egyeztető rendszer mellé javasoljuk a Corona termékcsalád reklamációs folyamatok automatizálására kifejlesztett Corona Investigations moduljának használatát, mellyel biztosítható, hogy a rendszerek által felfedezett problémás ügyletek kivizsgálásának folyamata már a felfedezés pillanatában, akár teljesen automatikusan, megkezdődhessen.