/var/www/omikron-mo.hu/html/includes/

en.SafeWatch Anti-Fraud

Az en.SafeWatch Anti-Fraud alkalmazással a bankok egy olyan valós idejű eszközt birtokolhatnak, melynek segítségével sikeresen küzdhetnek az internetes banki műveletekkel, az ATM és bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések ellen. Az en.SafeWatch Anti-Fraud az EastNets átfogó banki €™compliance management€™ megoldáscsomagjának része. Ennek alkalmazásával a bankok egy integrált - minden szabályozási előírásnak megfelelő - környezetben végezhetik el feladataikat a kockázatcsökkentéstől kezdve a működési hatékonyság javításán át egészen a jövedelmezőség növelésének eléréséig.

Az en.SafeWatch Anti-Fraud megoldással a bankok egy pontos, valós idejű csalásészlelő és -megelőző rendszert birtokolhatnak, mellyel hatékonyan védhetik intézményüket a pénzügyi visszaélésekkel és az ezzel kapcsolatos anyagi veszteségekkel szemben.

Főbb tulajdonságok

  • valós idejű csalásmegelőzés,
  • rugalmas és könnyen konfigurálható szcenáriók és profilkészítés,
  • rizikóbázisú megközelítés és rizikó-kiértékelés termékenként, csatornánként és ügyfelenként,
  • teljesen automatikus és fél-automata döntéstámogatás,
  • magas szintű észlelés és ügykezelés,
  • gyors implementáció és megtérülés.

A SWIFT-Ready tanúsítvánnyal rendelkező en.SafeWatch Anti-Fraud olyan valós idejű csalásmegelőző megoldás, mellyel több csatornán és több régióból beérkező nagy mennyiségű pénzügyi információt képes figyelemmel kísérni és elemezni. Az en.SafeWatch Anti-Fraud hozzásegíti bankját ahhoz, hogy sikeresen megelőzhesse az ATM-es, internetes és bankkártyás tevékenységek során felmerülő visszaéléseket. Ez a funkció tökéletesen beilleszthető az EastNets piacvezető AML megoldásainak környezetébe, s így kiegészíthető pl. valós idejű figyelőlistákkal, szankciószűréssel, továbbá a gyanús tevékenységek monitorozását és észlelését végző funkciókkal.

Az EastNets vállalati €™Compliance Management€™ kerete a csalásmegelőző és AML megoldások mellett még számos fontos és hasznos funkciót is magába foglal. Ilyenek pl. a KYC (Know your customer = ismerd meg ügyfeled) vezérlő, ügykezelő, szabályozási és jelentéskészítő, rizikókiértékelő funkciók, melyekkel lehetővé válik, hogy a bankok egy helyen gyűjthessék össze és dolgozhassák fel adataikat.

Az EastNets Filtering és Profiling megoldásaihoz hasonlóan az en.SafeWatch Anti-Fraud is számos kapcsolódási ponttal rendelkezik, mellyel a rendszerek közötti kapcsolat biztosítható:

  • SWIFT Alliance Connector - A meglévő SWIFT környezetbe való illesztés megvalósítása, bejövő és kimenő SWIFT üzenetek valós idejű monitorozása, a gyanús üzenetek kiküldésének azonnali megakadályozása.
  • File Connector - Az adat- és tranzakciós fájlokban tárolt pénzmozgások gyors és alapos átvizsgálása függetlenül az állomány méretétől.
  • MQ-Series - Tranzakciók szűrése és rostálása az MQ-kompatibilis külső rendszerekhez.