/var/www/omikron-mo.hu/html/includes/

MultiCash Transfer

A MultiCash (MC) Transfer egy teljesen automatizált kommunikációs interfész a felhasználó (cég) és a bankja között. Elsősorban azoknak a vállalatoknak nyújt ideális megoldást, amelyek egy hagyományos elektronikus banki rendszer szolgáltatásaiból csak a biztonságos adatcserét kívánják igénybe venni, mert a vállalati pénzügyi rendszer az összes többi feladatot - Cash management, megbízások felvitele és jóváhagyása stb. - ellátja. Az MC Transfer alkalmazással egyenleg- és mozgásinformációk kérhetőek le a banktól és azonnal továbbíthatóak kiértékelésre a könyvelő- vagy egyéb rendszer felé. Ehhez hasonlóan a könyvelőrendszer által előállított fizetési megbízások is automatikusan begyűjthetőek és továbbküldhetőek a bank felé. A megoldás arra is lehetősége nyújt, hogy kiegészítő állományokat (pl. kártyakivonatok) küldjünk és fogadjunk a bankból. A MC Transfer egy könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkezik. Itt állítható be a banki kommunikáció a felhasználói igényeknek megfelelően úgy, hogy minden funkció teljesen automatikusan futhasson. Az alkalmazással feldolgozhatjuk a banktól lekért adatokat, figyelemmel kísérhetjük a számlák forgalmát, mozgásait, egyenlegeit, valamint listákat készíthetünk és kinyomtathatjuk azokat. A rendszer egyéb moduljai az eseti (ad hoc) megbízások felviteléhez készültek. Az alkalmazás - szükség szerint - WEB-es (internet-böngésző) felületen is elérhető; ahol a döntéshozók aláírhatják a megbízásfájlokat.

Az MC Transfer alkalmazás előnyei

Mivel a MultiCash Transfer- ugyanúgy, mint a MultiCash termékcsalád egyéb tagjai - több-bankos alkalmazás. Ezért lehetőséget nyújt az ügyfelek számára, hogy a megoldás segítségével teljes banki forgalmukat lebonyolíthassák:

 • A teljesen automatikus (felhasználói bejelentkezés és beavatkozás nélküli) mód lehetővé teszi a számlavezető és egyéb rendszerekkel való optimális kapcsolat kialakítását.
 • Az Omikron Magyarország konzultánsa az ügyféllel történő egyeztetés után, a bank számára legmegfelelőbb beállítást fogja előkészíteni. A cél a kommunikáció legmagasabb szintű automatizálásának megvalósítása és az ügyfél maximális megelégedettségének biztosítása.
 • A belföldi és külföldi adatformátumok és szabványok legszélesebb körű támogatása.
 • Magas szintű biztonság: elektronikus aláírás akár WEB-es felületről is
 • Nyitott architektúrájának köszönhetően könnyen beilleszthető a meglévő környezetbe, vállalati struktúrába.
 • Több-bankos, moduláris alkalmazás, mely az összes kommunikációs standardot támogatja.

Az MC Transfer standard moduljai

 • MC Transfer adminisztrációs modul: Itt határozhatók meg a rendszerhez való hozzáférési jogosultságok, illetve az egyes bankokkal folytatandó adatcserére vonatkozó szabályok, mint például a kommunikációs protokoll vagy az adatcsere gyakorisága, időzítése. A tevékenységek története és státusza is itt ellenőrizhető.
 • Fájlkezelő: E modul teszi lehetővé a döntéshozók számára, hogy elektronikusan aláírják az elküldendő megbízásokat, illetve az összes, a rendszer által vezérelt adatcseréről is részletes információkat kapnak. A modul - a banki igényeknek megfelelően - WEB-es felületen is elérhető.
 • Kommunikációs modul: Ez a modul szolgál a bankkal vagy bankokkal folytatott adatcsere lebonyolítására. A lekért adatokat a rendszer egy megadott könyvtárba helyezi el, míg a megbízások a beállításoktól függően idő- vagy eseményvezérelten kerülnek elküldésre. A modul szervizként is installálható.

Kiegészítő modulok

 • Elektronikus aláírás
 • CashManagement
 • Fizetési modulok
 • WEB-es felület
 • Kommunikációs protokollok exportálása (külső monitorozó rendszerekhez való beolvasáshoz)
 • Konverziós programok - az ügyfél igényei alapján